ACTIFLOW Multi-Crop

EZ GNOJIVO
Izbalansirana hranjiva za optimalan početni razvoj usjeva

Sastav: dušik (N): 50 g/L
magnezij (MgO): 260 g/L
bakar (Cu): 50 g/L
mangan (Mn): 130 g/L
cink (Zn): 80 g/L
Formulacija: koncentrirana suspenzija (SC)
Pakiranje: 10 L
Proizvođač: AGRO-NUTRITION SAS., Francuska

ACTIFLOW Multi-Crop je izbalansirana formulacija s bakrom, manganom, cinkom, magnezijem i dušikom, za poticanje dobrog početnog razvoja usjeva. ACTIFLOW Multi-Crop folijarnim putem spriječava nedostatak ključnih hranjiva i osigurava visoke i kvalitetne prinose. ACTIFLOW Multi-Crop sadrži najčišće sirovine maksimalne topivosti.

Agronutrition je razvio sasvim specifičnu formulaciju odličnih svojstava. Glavne značajke ove formulacije su lignosulfonati kao pomoćna tvar i vrlo kvalitetna formulacija u obliku koncentrirane suspenzije.

PRIMJENA

Izbjegavati prskanje pri jakoj sunčevoj svjetlosti i/ili vrlo visokim temperaturama. Ako je moguće, tretirati u večernjim ili ranim jutarnjim satima pogotovo ako dnevna temperatura prelazi 28°C. Vrlo mladi listovi i usjevi pod stresom mogu biti osjetljiviji na opržotine. U ovim okolnostima treba primijeniti niže doze, a interval između aplikacija se smanjuje u skladu s tim.

Usjev Doza maks.
konc.
Vrijeme primjene
Kukuruz 1-1,5 L/ha 1,5% 1 aplikacija u fazi od 4-8 listova.
Uljana repica 1-1,5 L/ha 1,5% 1 aplikacija u razvojnoj fazi 5-10 cm.
Žitarice 1-1,5 L/ha 1,5% 1 aplikacija od faze 2 lista do prvog koljenca; ponoviti prskanje u slučaju velikog nedostatka.
Povrće (luk, češnjak, poriluk, špinat, artičoka, mrkva, grah) 1-1,5 L/ha 1,5% 1 aplikacija kada su sijane biljke veličine 10-15 cm odnosno 2 tjedna nakon presađivanja.
Voćarstvo 1-2 L/ha 1,5% 1 aplikacija u jesen nakon berbe

LIGNOSULFONATI, KONCENTRIRANA SUSPENZIJA

ACTIFLOW Multi-Crop je kompleksna inovativna formulacija koja sadrži lignosulfonate (organski spojevi ekstrahirani od drva). Zbog odličnih kelatnih svojstava lignosulfonati poboljšavaju usvajanje hranjiva u listove tako da ubrzavaju usvajanje, smanjuju sklonost ispiranja kišom i sprečavaju rekristalizaciju na lišću. Obično su gnojiva u obliku soli koje prskanjem na suhi list prouzrokuju ožegotine. Lignosulfonati u ACTIFLOW Multi Crop-u vrlo su higroskopni i time sprečavaju brzo sušenje depozita što doprinosi brzom usvajanju hranjiva iv uklanjanju opasnosti od ožegotina. Agronutrition je razvio potpuno originalnu formulaciju u obliku koncentrirane suspenzije koja u usporedbi s drugim gnojivima nudi produženu opskrbu biljaka s hranjivima u optimiziranim količinama, te smanjuje rizik od fitotoksičnosti.

PREDNOSTI

  • Cjelovita opskrba biljaka sa ključnim mikro hranjivima za optimalan rast
  • Odlična SC formulacija sa lignosulfonatima
  • Sadrži prirodne kelate koji formiraju stabilne topive komplekse s hranjivim metalima
  • Formulacija sa svojstvima adjuvanata i okvašivača
  • Povećana otpornost za ispiranje kišom, sprječavanje kristalizacije
  • Produžena izbalansirana opskrba biljaka mikro hranjivima
  • Mali rizik za fitotoksičnost
  • Povećanje prinosa i kvalitete