Cymbal Flow

Fungicid sa izrazitim kurativnim djelovanjem protiv plamenjače na krumpiru

Djelatna tvar: cimoksanil 225 g/L
Formulacija: koncentrat za suspenziju (SC)
Registracija: UP/I-320-20/14-01/161
Proizvođač: Belchim Crop Protection N.V./S.A.
Pakiranje: 1 L, 5 L

 

SVOJSTVA

CYMBAL FLOW je jedan od rijetkih fungicida s kurativnim djelovanjem na plamenjaču. Za razliku od većine drugih kurativnih sredstava postoji vrlo mala mogućnost za pojavu otpornosti bolesti. U slučajevima zaraze prije prskanja CYMBAL FLOW ima 2 dana kurativnog djelovanja.

KURATIVNOST
CYMBAL FLOW uvijek kombiniramo s drugim fungicidima, osnovnim pripravcima programa zaštite od plijesni. Time se poboljšava kurativnost i povećava pouzdanost, posebice u situacijama kada je bolest u fazi inkubacije (bolest je prisutna bez vidljivih simptoma). Uzgajivači u takvim situacijama često kombiniraju skupe pripravke. CYMBAL FLOW nadopunjuje osnovni fungicid s dodatnim mehanizmom djelovanja i kurativnim svojstvima, čime osigurava maksimalnu pouzdanost uz vrlo umjerene troškove.

 

PRIMJENA

 

POTATOPRO PREPORUKE

CYMBAL FLOW je idealan partner uz dva vrhunska fungicida protiv plamenjače: SHIRLAN i RANMAN TOP. Oba preparata iznimno su učinkovita u preventivnom suzbijanju plamenjače krumpira u svim vremenskim uvjetima. U kombinaciji sa CYMBAL FLOW predstavljaju potpuno rješenje i u situcijama kada je potrebno kurativno djelovanje.

Preporuke kombinacija za maksimalnu sigurnost i ekonomičnost:

  • CYMBAL FLOW 0,5 L/ha + SHIRLAN 0,3 L/ha
  • CYMBAL FLOW 0,5 L/ha + RANMAN TOP 0,4 L/ha

Učinkovitost, a posebno pouzdanost u svim vremenskim uvjetima, povećava se dodavanjem okvašivača STICMAN:

  • Kod potrošnje vode do 300 L/ha dodati 0,1 L/ha
  • Kod potrošnje vode >300 L/ha dodati 0,15 L/ha