Motivell Extra 6 OD

Herbicid za suzbijanje jednogodišnjih travnih korova, višegodišnjih travnih korova iz rizoma i iz sjemena i nekih jednogodišnjih širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu.

Djelatna tvar:           nikosulfuron 60 g/L
Formulacija:             koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija:            koncentrirana suspenzija (SC)
Proizvođač:            ISK Bioscience Europe N.V.
Pakiranje:                 500 mL, 1 L

 

SVOJSTVA, PREDNOSTI

JEDINSTVENA PATENTIRANA FORMULACIJA:
MOTIVELL EXTRA 6 OD ne samo da djeluje mnogo brže, već pokazuje i mnogo bolju učinkovitost od generičkih 4 SC nikosulfurona

Smanjena ispirljivost kišom. Za najviše 2 do 3 sata biljka u potpunosti usvaja MOTIVELL EXTRA 6 OD (kod drugih nikosulfurona potrebno je najmanje 6 sati). Time je MOTIVELL EXTRA 6 OD u kišnim uvjetima učinkovitiji od drugih nikosulfurona.

Povećana učinkovitost. Zbog dokazanog brzog usvajanja MOTIVELL EXTRA 6 OD djeluje na korove učinkovitije u usporedbi sa svim drugim formulacijama nikosulfurona. U usporedbi s ostalim formulacijama nikosulfurona MOTIVELLU EXTRA 6 OD potrebno je 20-25% manje aktivne tvari po hektaru za najmanje jednaku djelotvornost u suzbijanju korova.

Optimalna djelotvornost pri svim vremenskim uvjetima. Nova tehnologija formuliranja nikosulfurona izdvaja MOTIVELL EXTRA 6 OD među svim ostalim nikosulfuronima. Samo se MOTIVELL EXTRA 6 OD pri različitim vremenskim uvjetima odlikuje pouzdanošću i izraženom djelotvornošću.

Optimalna ekonomičnost. MOTIVELL EXTRA 6 OD je u odnosu količine aktivne tvari i primjene po hektaru povoljniji od ostalih generičkih pripravaka. Ostalim nikosulfuronima moraju se dodavati okvašivači dok MOTIVELL EXTRA 6 OD već u formulaciji sadrži kvalitetan sustav okvašivača. U brojnim izvještajima o ispitivanjima provedenima u EU, MOTIVELL EXTRA 6 OD daje i do 2-5% veći urod od generičkih nikosulfurona.

 

PRIMJENA kukuruz

MOTIVELL EXTRA 6 OD može se kao osnovni herbicid kombinirati s brojnim herbicidima za širokolisne korove ili ga možemo učinkovito upotrijebiti samostalno za korektivna prskanja protiv jednogodišnjih i višegodišnjih trava.

JEDNOGODIŠNJI TRAVNI KOROVI:

  • 0,35-0,5 L/ha

VIŠEGODIŠNJI TRAVNI KOROVI:

  • divlji sirak: 0,6-0,65 L/ha (jedno prskanje ili dvokratna split aplikacija)
  • pirika: 0,6-0,65 L/ha
  • Maksimalna doza 0,7 L/ha

Paketna rješenja temelje se na MOTIVELLU EXTRA koji je prepoznat kao daleko najkvalitetnija formulacija aktivne tvari nikosulfuron što proizvođačima nudi optimalna rješenja u kukuruzu na osnovi ciljanih kombinacija aktivnih tvari, izbalansiranih doza i preporuka za aplikaciju.

Paketna rješenja garantiraju maksimalne i stabilne prinose uz optimalnu ekonomiku:

  • MOTIVELL EXTRA 6 OD CORN PACK (0,3 L Motivell Extra + 0,25 L Dimbo)
    • Optimalna ekonomika rješavanja cjeloga spektra korova: jedan “pack” za 0,5 do 0,6 ha kukuruza
  • MOTIVELL EXTRA 6 OD PROFI PACK (1 L Motivell Extra + 1 L Temsa +1 L Dimbo)
    • Kompletna profesionalna zaštita od korova jednim prskanjem: jedan “pack” za 1,45 do 1,65 ha kukuruza